BYNAY HAKKINDA

Şanslı birisi olarak vaktimin bir kısmını seyahatlere ayırabiliyorum ve bunu da daha az gidilip görülmüş Tibet, Butan, Nepal, Hindistan, Mısır, Tayland, Bali, Moğolistan, Myanmar vb ülkelere giderek, hem onların kültürlerinden feyz alıyorum, hem de orada bulduğum gümüş ve değişik yarı değerli taşlar ve incileri alarak evimdeki atölyemde kolyelerimi yaratıyorum.

Kolyelerim 3 gruba ayrılabilir.

1. TRENDİ kolyeler ( o seneki moda olan kolye tipleri)
  2. Uğur ve sağlık getiren  SPRITUEL kolyeler (birçok ülkenin uğur ve sağlık getireceğine inandığı değişik malzemeler ile yapılmış kolyeler)
  3. Kullanışlı  HANDY kolyeler ( hanımlar için sık sık gerekli olabilecek kalem, parfüm şişesi, ayna, ilaç kutusu gibi şeylerle yapılmış kolyeler)

BYNAY kolyelerimin bir başka özelliği de kolyelerin her birinin özel tasarımlı ve sadece 1 adet  ve yaratıldıkları anda da kendi isimlerine sahip olmalarıdır. Bu da yardım sever sahiplerinin de kolyelerini özel bir şekilde isimleri ile hatırlayarak ve tanıtarak taşımalarını sağlamaktadır. Az da olsa, enteresan olarak, bazı yardım sevenlerin kolyelerini seçerken onların isimlerinden de etkilenerek seçimlerini yaptıklarına da şahit olmuşumdur.

Neden Gümüş Takı Yapıyorum

Çünkü müşterilerden de iyi işlenmiş ve özel yapılmış gümüş takı için talep var. Her zaman gümüş diğer metallere göre daha iyi bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Fiatlar daha uygun; ayrıca gümüş, platin veya beyaz altına da çok benziyor. Ben genelde sanata da değer veren müşterilere hitap etmeye çalışıyorum. Benim takılarımda daha ziyade kolyelerimin artistik değerini ve onunla ilişkili isimlerini beğeniyorlar ve hele de gelirinin imkanı az olan talebeleri okutmak için NİLÜFER EĞİTİM VAKFIna gittiğini de bilince, daha da bonkör davranıyorlar ve fiat da o kadar öne çıkmıyor.

Ayrıca son yıllarda kolyeler eskisi gibi yatırım amaçlı olarak değil de alınıp hemen kıyafete uygun olarak takılmak ve zevkini çıkarmak amacı ile de satın alınmaktadır. Zira artık bu zamanda kolyeler bir kıyafeti tamamlamak üzere de kullanılıyor.

Bana göre gümüş kolye imalatında öne çıkabilmek için her konuda – görsel, tema ve paketlemede de seçici olmak önemlidir.

Biografi

NAİLE DAMALI Ankarada doğmuş ve eğitim yıllarını ve daha sonra 1984 yılına kadar da çalışma hayatını Ankarada sürdürmüştür.

1984 yılında İstanbula taşınmış ve NILÜFER Vakfının kurulmasından sonra, Vakfa gelir sağlamak amacı ile kolye tasarımına başlamıştır.

Naile Damalı kolyelerini senede 1 defa değişik mekanlarda gerçekleştirdiği sergilerle tanıtıp, NİLÜFER Vakfı yararına satışını yapmaktadır.